אוסף הפריטים מהודו, נפאל וטיבט

* פסלי אבן בודהיסטים מאבן חול, מאבן צפחה, מאבן-סבון (Soap Stone) מהמאות הראשונות לספירה (2-5) ביניהם מאסכולת "גנדהרה", מממלכת קושאן, מתקופת הגופטה, (צפון היבשת) בהן ניכרת בהם השפעה של הפיסול היווני והרומי. פסלים ותבליטים אלה היו חלק מהפיסול במקדשים בודהיסטים וברבים מהם תוארו תמונות מחייו של הבודהה ומלוויו. בנוסף נמצאו פסלי אבן המייצגים דמויות מהעולם ההינדואיסטי, אלים ואלות שהוצבו במקדשים, להם עבדו ואליהם התפללו והביאו מנחות. סגנון הפיסול היה שונה ממקום וניכר היה גם הבדל בסגנון של הדרום, המרכז והצפון.

* פסלי ברונזה (שנוצרו ביציקה) של אלים ואלות מהעולם ההינדואיסטי. רוב פסלי הברונזה מתארים דמויות של רקדניות העושות במקדשים, ואלים הינדואיסטיים, חלקם יוצרו במידות קטנות ושימשו לפולחן ביתי.         
                       

* פסלים בעבודת סטוקו- (חומר גמיש דמוי "חומר" אשר בתוכו ישנם שבבי אבן או חומרים שונים אשר נותנים לו את המראה והברק של אבן וניתן לפסל בו בקלות). הומצא באלכסנדריה שבמצרים, הגיע לממלכה הרומית ומשם הועבר גם לצפון הודו והיה סגנון ייחודי ומעודן יותר.

*פיסול בעץ- בכל התקופות נבנו גם מקדשים מעץ, כך שגם הפיסול והתבליטים  בתוכם יוצרו גם הם מעץ. הנושאים היו הן בודהיסטיים והן הינדואיסטיים. דרגת האמנות היתה גבוהה מאוד בחריטה ובגילוף של פרטים עדינים ביותר. באוסף שלנו תבליטי עץ גדולים שהיו צמודים לעמודי המקדש, רובם הגדול היה צבוע. עם חידוש המקדש (מידי כ-20 שנה), היה נהוג להחליפם.

*טנקות (טנגקות) הן ציורים בודהיסטים. הן מגולגלות על מוט עץ ונפתחות רק לצורך מיוחד: טקס דתי, מועד, מדיטציה, הן במקדשים והן בבתים פרטיים. נושאי הציורים הם הבודהה וקדושים בודהיסטיים, למעשה הם כלי קדושה בצורת בד מצויר לתלייה במנזרים, במקדשים, או במקדש הביתי. מקורן הוא בנפאל ומשם התפשטו לטיבט, וגם הלאה לסין ויפן ולעוד ארצות במזרח הרחוק. הציירים שעסקו בכך נדרשו לשנים של לימוד מדוקדק. הטכניקה נלמדת משך שנים והכנת הצבעים, הרקע והציור עצמו, הן תורות מדוקדקת ומחייבות שיש להיצמד אליהן.

* מיניאטורות ציורים בצבעי מים על נייר שהפרטים בהם מאוד זעירים. מקור השפעתם היו האיורים לכתבי-יד פרסיים שהגיעו להודו בסביבות המאה ה-16 עם פלישת השליטים המוגולים להודו. הנושאים הם רבים ומגוונים ורבים מהם מתארים את חיי היומיום, לרוב של האצילים והנסיכים ההודיים. כמו כן גם נושאים מהאפוסים ההודיים מהמסורת ההינדואיסטית.