אוצרת: שיר מלר-ימגוצ׳י
הקימונו, שכה מזוהה עם התרבות היפנית, הוא למעשה בגד בעל גזרה מלבנית אחידה למדי. הדגם שמופיע עליו, הוא שמעניק לכל קימונו את יופיו והייחודיות שלו. ביפן מייצגת הבחירה בדגם ובצבעוניות גיל, מעמד ומצב משפחתי וגם מותאמת לעונת השנה. כך למשל, בקיץ ייבחר מראה מרענן של מים בדגם מסוגנן וצבעוניות קרירה לעומת האביב שבו יועדף דגם של פריחת הדובדבן.
דגמי הקימונו בתערוכה זו עוצבו על ידי סטודנטיות במחלקה לעיצוב טקסטיל במכללת שנקר בהנחיית ד"ר אלה אמיתי סדובסקי. כל דגם מספר סיפור אישי מקומי של המעצבת, אשר מתורגם ומופשט לכדי דגם החוזר על עצמו. בדומה לקומפוזיציה הלא סימטרית המאפיינת גם דגמים של קימונו מסורתי, יוצרים הדגמים רצף המשכי שנפרש על פני כל הבד ומשלב בתוכו מוטיבים השונים זה מזה בצבעם ובמרקמם כדי ליצור גיוון ועניין.
עיצוב הדגמים מתבסס על עקרונות מתמטיים וגיאומטריים השואבים את השראתם מן הטבע. התהליך המרתק של פיתוח הדגמים המוצג כאן לצד הקימונו מגלה את גלגולו של רעיון ומקורות ההשראה לעיצוב: משחקי ילדות, נופי ים המלח שבתוכם מסתתר נמר, זיכרונות אישיים ממלחמת יום כיפור וחוויותיה של מלצרית בבית קפה.
לצד דגמי הקימונו העכשוויים מוצגים דגמים מסורתיים של קטגמי – חיתוכי נייר יפנים מרהיבים מאוסף שנקר. אלה שימשו כשבלונות נייר ליצירת קימונו ומעוצבים במיומנות מרשימה.
התערוכה מזמינה אתכם המבקרים, גדולים וקטנים, להתנסות בעיצוב דגם קימונו משלכם בטכניקות שונות בהשראת הדגמים.
דגמי הקימונו הודפסו באדיבות חברת קורנית דיגיטל.